Hrvatska kuhinja

Šparoge s pršutom delicija u vašoj kuhinji kojoj nećete odoljeti

Ako imate dobru namirnicu, zasigurno ćete imati i više nego dobar ručak, a šparoge su zasigurno super namirnica.

Zeleni smoothie s koprivom prava je riznica zdravlja

Na tržnicama se nudi mlada kopriva ili ako imate priliku naići na ovu korisnu i ljekovitu bijku, uberite mlade listove koprive, dodajte još nekoliko jednostavnih namirnica, poput limuna ili banane, i dobit ćete nevjerojatno hranjiv, ukusan i zdrav zeleni pobjednički smoothie!

Svjetlucava jaja bojana u domaćem vinu

Jedan od najvećih kršćanskih blagdana Uskrs lagano nam kuca na vrata, a svi se veselimo bojanju pisanica i pripremanju razna jela, slasnih kolača, pince i ostalih uskršnjih delicija koje ne pripremamo svakodnevno.

Musaka od krumpira:neodoljiva u svako doba dana

Klasični recept za musaku koju dodavanjem novih sastojaka može pretvoriti u različite varijacije okusa i mirisa.

Biftek uz foie gras: recept chefa Stjepana Bistričkog

Biftek, foie gras uz teranino, krema od celera i chips celer prijedlog je glavnog mesnog jela jedanog od najboljih hrvatskih chefova Stjepana Bistričkog iz zagrebački restorana Apetit.

Ukusna juha od kesetna s okruglicama od jetrica

Juha od kestena savršena je s okruglicama od jetre. Lako ju je pripremiti kod kuće, posebnog je okusa u kojem uživamo samo u ovo doba godine.

Kako napraviti savršene pirjane teleće obraze

Ima li još koje zimsko jelo koje nismo probali spraviti, nešto što će oduševiti naše drage goste? Tim zagrebačkog restorana Apetit, chef Stjepan Bistrički i Kristijan Kereš pripremili su zimski ručak koji će nas razveseliti. Otkrijte tajnu savršeno pripremljenih pirjanih telećih obraza.

Grofovski odrezak Dvorca Mihanović

Za sve ljubitelje mesa donosimo sočni recept za grofovski odrezak koji će rasplamsati vaše nepce. Glumica Marija Borić odlučila je na trenutak „daske koje život znače“ zamijeniti kuhačom i pokazati svoje kulinarsko umijeće.

Ispecite najbolji soparnik, zeljenik ili uljenik kako ga sve zovu

Jedno od tradicionalnih jela u Hrvatskoj koje je također prepoznato u cijelom svijetu nosi naziv soparnik. Drugi nazivi koji se koriste za soparnik su pita od blitve, jelo od blitve, uljenik ili zeljenik, ovisno o području

Jednostavan i aromatičan kolač s jabukama

U ovom receptu našlo se svega – jabuke, orasi, kakao, grožđice, cimet… A rezultat je nevjerojatno mekan, pahuljast i aromatičan kolač s jabukama i mirisnim dodacima!