Ovih blagdana očekuje nas malo drugačije slavlje, ali ipak uz omiljene zalogaje. Riba je uobičajen izbor u vrijeme posta i Badnjaka pa vam donosimo izvrstan recept za fini namaz od orade.
Šape, vanilin kiflice, krancli, breskvice, mađarice, medene i bijele pite, mekani medenjaci, prutići od oraha i još niz tradicionalnih božićnih jela, a sve ukusno i fino, po receptima iz starih bilježnica naslijeđenih od majki i baka….
Ako bismo morali birati koji je proizvod glavna zvijezda svakog blagdanskog stola, ne bi nam bilo jako teško.
Volite li sushi ovaj će vas recept zasigurno obradovati, jer osim što je jednostavn za izradu oduševiti će vas rapsodija finih okusa lososa, krem sira i ostalih sočnih sastojaka.
Torta od mrkve je domaće jelo u kojima će mnogi uživati. Ovaj ukusni desert prema receptima kako su radile naše bake oduševljavaju izgledom i okusom.
Perkelt ili gulaš savršeno je zimsko jelo koje će vas izvrsno ugrijati, a kad mu dodate ukusne žgance od heljde zaokružit ćete pravu zimsku bajku na svojoj trpezi.
Neka vaš doručak bude prepun bjelančevina i vrijednih minerala i vitamina koje sadrži heljda koju još negdje zovu i eljda.
Zimska gusta juha u kojoj je čičoka ili divlji krumpir krepko je krem jelo prepuno kalcija, magnezija i ostalih nutritivnih vrijednosti koje su savršene za hladnije dane.
Za sve koji vole “starinsku” kuhinju i okuse koji se pamte iz domaćih kuhinja juga ovaj će recept za jetrica i palentu na venecijanski biti prava poslastica.
Ovaj slatki zalogaj od čokolade obožavat će svi sladokusci koji teško mogu zamisliti slasticu bez čokolade.