Uoči Dana zaljubljenih u glavni grad stiže više od 60 vinara s istarskog poluotoka i dvadesetak njihovih kolega s Kvarnera i Bregovite Hrvatske.
Koncept fantastičnog baskijskog restorana Sagardi Shoreditch naslanja se na uspjeh prethodnih restorana diljem Španjolske
Uzdravlje! Uz čašu domaćeg ekološkog vina.
Ako ste do sada imali problema s pripremanjem ribe, jer vam je često bila presuha motivirajte se i uvidjet ćete kako je pripremanje ribe brže i jednostavnije od ostale vrste mesa.
Ako ste se pitali kako pripremiti ukusnu i mekanu pašticadu donosimo vam recept s postupkom pripreme za ovaj mediteranski specijalitet za prste olizati
En Primeur Graševine Croatice 2023. uspješno održan uz promenadno kušanje mladih graševina, kvalitetne panele i izniman interes stručne javnosti.
Alen Hilić, vinar iz obiteljske vinarije Hilić s Pelješca u srijedu, 25.siječnja predstavio je svoja vina zagrebačkoj publici i napravio prvi pelješki „en primeur“ s plavcem malim koji izlazi na tržište 2025.
Donosimo vam odličan tradicionalni recept za obožavani grah iz toskanske kuhinje koji će vas oduševiti. Kako grah, omiljenu zimsku namirnicu mnogih, pripremaju susjedi nam talijeni pročitajte i napravite i sami.
Poznati vinski festival Vinski grad prvi put, od 07.09. do 24.09.2023. dolazi u Split na KOLUR – ZVONČAC – novouređenu event zonu na adresi Obala Kneza Branimira 19.
Novoj vinogradarskoj godini nazdravljalo se Graševinom DIKA i crnim vinom Ruby Fusion vinarije Enosophia, a cjelokupna enogastro ponuda potvrdila je kako se radi o najvećoj fešti u Slavoniji.